Acne

Acne? Binnen 3 maanden uw gezicht onder controle hebben?

Ja, dat kan! Laat uw huid coachen door Schoonheidssalon “Eveline”, gespecialiseerd en ANBOS erkend acnespecialiste.

 

Acne : Wat is het en hoe kom ik er vanaf?

Acne is een veelvoorkomend, vervelend huidprobleem waarbij de talgklieren verstopt en/of ontstoken raken. Er bestaan verschillende vormen van acne. Je kunt er last van hebben op het gezicht(vulgaris) maar ook op het lichaam of in de lichaamsplooien(hidradenitus supparativa). Acne komt het meest voor bij jongeren rond de puberteit. Maar er bestaan ook vormen van acne op latere leeftijd(acne tarda). Een hele heftige vorm van acne (conglobata) kan zorgen voor littekens. Bijna iedereen heeft wel eens een lichte vorm van acne gehad en kan zich goed voorstellen dat het cosmetisch storend is.

Oorzaken acne

Acne kan veroorzaakt worden door genetische factoren, hormonale factoren, psychologische stress, omgevingsfactoren, weersomstandigheden, afsluitende cosmetica en/of druk op de huid.

Ontstaan acne

De talgklieren produceren meer talg dan normaal waardoor de huid vet aanvoelt en de poriën verstopt raken. De huid is daarnaast vaak wat dikker, doordat de dode huidcellen niet goed kunnen afschilveren. Als een porie verstopt raakt, wordt er steeds meer nieuwe talg geproduceerd(die niet meer weg kan). Dan knapt de porie van binnen. Dat leidt tot een rode pijnlijke ontsteking.

Acne behandeling

Om acne zo goed mogelijk te behandelen, vindt er eerst een vrijblijvend intakegesprek plaatst. Er wordt bekeken van welke type acne er sprake is en welke behandeling het meest geschikt is: (basisreiniging, biopeeling, lymfedrainaige/pincementsmassage , laser of IPL). Hiervoor wordt een behandelplan gemaakt. De acnebehandeling van Schoonheidssalon Eveline zijn gericht op twee hoofdoorzaken van acne: de verdikte huid en verstoppingen. Bij de acnebehandeling wordt de huid met hoogwaardige reinigingsproducten gereinigd en de onzuiverheden met behulp van een speciale techniek verwijderd. Er worden adviezen gegeven om de huid thuis zo goed mogelijk te verzorgen. Nieuwsgierig geworden? Neem vrijblijvend contact op voor informatie met Schoonheidssalon “Eveline“.

Kies voor kwaliteit... Kies voor resultaat